Atletik & Løb

preload spinner

Sportstøj til atletik er designet til at give optimal komfort og ydeevne, mens man træner eller konkurrerer. Tøjet skal være let og åndbart, så det ikke begrænser bevægelsen, og samtidig beskytte mod elementerne og friktionen ved gentagne bevægelser.

Typisk vil sportstøj til atletik omfatte shorts, tights, tanktoppe, T-shirts, jakker og hættetrøjer. Materialerne vil normalt være teknisk, f.eks. svedtransporterende og hurtigtørrende, så sved og fugt ikke forstyrrer træningen. Dette er især vigtigt for atleter, der konkurrerer på højt niveau, hvor selv en lille forstyrrelse kan have stor betydning.

Desuden vil sportstøj til atletik typisk have specifikke funktioner, der gør det mere egnet til formålet. For eksempel kan tøj til løb have lommer til opbevaring af energi gele/tabs eller reflekterende detaljer til sikkerhed under løb i mørke. Trøjer og jakker kan have ventilerende paneler eller lynlåse for at give ekstra ventilation under hård træning.

Alt i alt skal sportstøj til atletik og løb være en kombination af stil og funktion, der hjælper atleter med at nå deres fulde potentiale og samtidig se godt ud mens de gør det.