Indlæser

Kelmes HistorieKELMES HISTORIE

 

Brødrene José og Diego Quiles begynder som klassiske distributører af fodtøj, men nogle år senere kaster de sig over at lave deres helt eget mærke, da de mente, at det var noget de sagtens kunne klare og lave bedre end så mange andre.

I 1977 kommer Kelme til verden og tanken er nu fuldbyrdet for de to brødre. Året efter lancerer man den første linje af sportssko og hverdagssko under Kelme-navnet. Allerede året efter kaster man sig over cyklingen og danner holdet som slet og ret hedder Kelme og som de fleste, der har set lidt Tour de France, kender. Samme år lancerer man en bred linie af sportssko, samt bevæger sig allerede ud på de udenlandske markeder.

De første spæde skridt i fodboldens retning var gjort.

 

Kelme og fodbold

I 1982 lancerer man sin første kollektion af fodboldstøvler, som straks bliver en succes både i Spanien, samt flere andre steder i Sydeuropa og fortsætter året efter med at udvide, og laver den første sportsbeklædnings-linje. Ti år senere, i 1992, er der Olympiade i Barcelona og hele den spanske delegation stiller op i sportstøj fra Kelme, hvilket virkelig fik navnet Kelme ud på verdensplan. Året efter stadfæster man sig på de europæiske markeder og åbner kontorer i Tyskland og Italien og på fodboldfronten kan 2 stolte ejere i 1994 præsentere Real Madrid i stalden, som skulle komme til at spille i Kelme trøjer og shorts de næste 5 sæsoner. I denne periode bliver de mestre hele to gange og i 1998 vinder man både den Interkontinelle Cup og Champions League.